Za početak, sada garantovano možemo da tvrdimo da smo našim i starim i novim kupcima uz loyalty program i kroz Bepox klub obezbedili najnižu cenu epoksidne smole na tržištu!

Namena epoksidne smole utiče na cenu?

Dugi niz godina na našem tržištu dostupne su epoksidne smole proizvođača iz mnogih zemalja, a postoje i domaći proizvođači.

Globalna kriza uzrokovana već poznatim problemima doprinela je poskupljenju nekih materijala čak 40%. Epoksidne smole za podove su poskupele prosečno 25% , a epoxy smole za izlivanje su tek nešto malo poskupele, gotovo zanemarljivo.

Tako, prosečna cena epoksidne smole za izlivanje iznosi između 15 i 20 eur/kg. Najmanja pakovanja, ispod kilograma, prodaju se po ceni i preko 30 eur/kg, dok za velike količine cena može biti i ispod 14 eur/kg. Ove cene važe za institucionalno, formalno tržište i sadrže PDV, ali se na crnom tržištu smola prodaje po istim ovakvim cenama.

Cena epoksidne smole za podove

Veliki proizvođači epoksidne smole za industrijske podove na našem tržištu imaju Cenovnike prema kojima se cena kreće između 26-38 eur/kg, ali odobravaju različite rabate koji u najboljem slučaju i za najveće kupce iznose čak 50%.
Upoređivanjem najniže cene epoksidne smole brendiranih proizvođača i onih manje poznatih može se uočiti minimalna razlika i cene se kreću od 10 - 15 eur/kg uključujući PDV.

Rezime

Cena epoksidne smole razlikuje se najpre prema svojoj primeni kao i među brendovima.
Osim toga, cena epoksida ne govori mnogo ako ne znamo koliko tog materijala treba utrošiti da bi se dobio željeni proizvod. Prvenstveno se ovde misli na izradu epoksidnih podova gde nije isto ako želite da uradite epoksidni premaz radi zaštite betona ili da izlijete epoksidni samoliv prohodan za teške terete i viljuškare. Dakle, količina koja se povećava smanjiće i cenu epoksida.

Da li su ovi podaci dovoljni za odluku gde i od koga kupiti epoksidnu smolu?
Ukoliko vam je potrebna i tehnička podrška, dođite da se upoznamo i pružimo vam podršku u realizaciji vašeg projekta.

Podeli sa prijateljima