Zavisno od namene prostora stepen protivkliznosti može biti od R9 do R13.
Stepen protivkliznosti
Prihvaćeni ugao služi za ocenu stepena otpornosti na klizanje te se oznakom R označava protivkliznost obuvenog stopala pri različitim nagibima od 6° - 35°Stepen R9 ima najmanji koeficijent trenja i najčašće se susreće na prilazima objektu, ulazak u bolnice, kuće i drugo, i označava protivkliznost koju ima obuveno stopalo na nagibu od 6°-10°.
Stepen R10 sreće se najčešće u prodavnicama, radionicama, manjim kuhinjama, a označava protivkliznost obuvenog stopala na nagibu od 10°-19°.
Stepen R11 je najčešći zahtev za protivkliznost koja je neophodna u kuhinjama, perionicama, radionicama sa vlažnom površinom i slično, a označava protivkliznost obuvenog stopala na nagibu od 19°-27°.
Stepen R12 zahteva se najčešće u velikim kuhinjama, mlekarama, a označava protivkliznost obuvenog stoplala pri nagibu od 27°- 35°.
Stepen R13 zahteva se najčešće u pogonima za preradu masti, klanicama i slično, a označava protivkliznost obuvenog stopala pri nagibu većim od 35°.
Epoksidne smole kojima se premazuje protivklizni granulat Imaju veliku otpornost na većinu hemijskih sredstava: rastvarači, ulja, masti, ugljovodonici, razblažene kiseline i baze, kao i otpornost na habanje.
Epoksidni premazi sa protivkliznim granulatom se brzo i lako nanose i omogućavaju funkcionalnost prostora već nakon 24 sata.
Kontaktirajte nas za više informacija u vezi sa vašim projektom ili pošaljite Zahtev za ponudu.
Podeli sa prijateljima